női NB I
Pest megyei női futsalbajnokság: az aranyérmes Salgótarján egyértelműen nyert Pest megyével
2022. május. 05., 12:40
Pest megyei női futsalbajnokság: az aranyérmes Salgótarján egyértelműen nyert Pest megyével
Május 1-jén, vasárnap Turán, a városi sportcsarnokban a felsőházi küzdelmek utolsó fordulójával véget ért a Pest megyei női futsalbajnokság, amelynek küzdelmeit magabiztos teljesítménnyel Salgótarjáni Völgyváros Egyesület hölgykoszorúja nyerte meg, megelőzve a 2. helyen záró Dévaványa és a bronzérmes Kelen II. együtteseit. A felsőházi hatos tagja volt még a Cageball Warriors Pinkbull, valamint az Amazon I. és II. gárdája is. Összességében elmondható, hogy valamennyi résztvevő sportszervezet örült a Pest megyei szervezésű bajnokságnak, mert többjük elmondása szerint nem tudtak volna máshol játszani, ha nincs ez a verseny. Az első három helyen végzettek részére a díjakat – serlegeket, érmeket és okleveleket Gyetvai Péter, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság IÁB-irodavezetője adta át. A győztes együttes edzője, Bujtár Tamás kérésünkre készséggel értékelte a napokban befejeződött szezont.

– Milyen célokkal vágtak neki a női futsalbajnokságnak?
– Természetesen kezdettől fogva szerettük volna jó helyezést elérni a bajnokságban, ennek megfelelően készültünk végig a felkészülési időszak során. Az kétségtelen, hogy sok, számunkra ismeretlen riválisokkal találkoztunk, ettől függetlenül végig bíztam a lányokban, hogy az elvégzett munkának meglesz az eredménye. Építő jelleggel vágtunk neki a csapattal az évadnak, nem vitás, volt és van is miben fejlődnünk, de úgy gondolom, jó úton járunk.

– Mi szólt Pest megye mellett az nevezéskor?
– Az induláskor volt egy-két szóba jöhető opciónk, de mivel pár játékosunknak megváltozott az élete – tanulók, illetve anyukák lettek –, megpróbáltunk egy gyorsabb leforgású, lendületes, dinamikus bajnokságot keresni, és ebben a tekintetben Pest a megyei volt hozzánk helyileg a legközelebb, ezért döntöttünk mellette. Utólag visszatekintve, ezt egyáltalán nem bántuk meg, sőt, nagyon tetszett a tornarendszerben való lebonyolítási szisztéma.

– Mekkora játékoskerettel csinálták végig az évadot?
– Sajnos közel sem akkorával, mint amekkorával előzetesen elterveztem, de nagyon büszke vagyok azokra, akik végigcsinálták a teljes szezont. Előfordult, hogy elég kevesen tudtunk részt venni mérkőzéseken.

– Számított rá, hogy ilyen magabiztosan nyerik majd a bajnokságot?
– A nevezéskor még nem ismertem senkit a mezőnyből, így nem tudhattam, milyen játékerőt képviselő riválisokkal kerülünk majd szembe. Miután az első, kezdeti fordulók zajlottak, már lehetett látni a különbségeket és azt is, hogy a felsőházba kerülhetünk. Úgy éreztem, van esélyünk elérni a céljainkat, és ezt elhitték a lányok is, ami érződött minden egyes felsőházi mérkőzésen, hogy mennyire szeretnék a sikert.

– Visszatekintve a szezon egészére, mely ellenfeleik bizonyultak a legkeményebb riválisuknak?
– A legkeményebb mérkőzéseket egyértelműen a Dévaványa és a Kelen II. együttesei ellen vívtuk meg. Velük igazi rangadókat játszottunk, s így volt ez a záró napon is, amikor egy-egy góllal vertük mindkettejüket.

– A játékosaik nagypályán is szerepelnek vagy a futsal számukra a prioritás?
– Nálunk mindenkinek a futsal az elsődleges, de emellett több éve egy kispályás bajnokságban is részt veszünk, ahol szintén az első helyen állunk.

– Mi lehet a továbblépés, a fejlődés útja Salgótarjánban a női futsal számára?
– Jelenleg nem tudom megmondani, hogy mi lesz, mi lehet majd a csapat jövője, de mindenképpen folytatni szeretnénk, s emellett törekszünk a fejlődésre és élvezni akarjuk a sportot, a futsalt. Szeretnénk egyben tartani a mi jó kis közösségünket, és még sok szép, a mostanihoz hasonló sikereket elérni.
(K. K.)

A záró, 4. forduló eredményei, a részletes jegyzőkönyvek és a tabella:
https://adatbank.mlsz.hu/league/56/14/25182/4.html

A turai sportcsarnokban készült képgalériánk fotós kollégánk, Sipos Hajnalka jóvoltából megtekinthető az alábbi linken:
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=pmlsz&set=a.5217628794960005

 

 

férfi NB I Férfi futsal NB I – Kecskeméti meglepetéssiker Szombathelyen

A ScoreGoal Kecskemét csapata 3-1-es győzelmet aratott a címvédő Haladás VSE otthonában a férfi futsal NB I bajnoki döntőjének első összecsapásán.

férfi NB I Férfi futsal NB I – Szombathelyen rajtol a férfi döntő

A története során először döntős ScoreGoal Kecskemét pénteken a címvédő Haladás otthonába látogat a férfi futsal NB I fináléjában, míg a harmadik helyért zajló párharc első összecsapásán a tavalyi ezüstérmes Berettyóújfalu a Nyíregyházát fogadja.

Hírajánló

Női futsal NB I – Tolnán folytatódik a női finálé
Női futsal NB I – Tolnán folytatódik a női finálé

A Tolna-Mözs otthonában folytatódik a női futsal NB I döntő párharca, melyben a TFSE két héttel ezelőtt elveszítette pályaelőnyét Reveland Zoltán együttesével szemben.

2024. május. 18., 21:06
Férfi futsal NB I – Kecskeméti meglepetéssiker Szombathelyen

A ScoreGoal Kecskemét csapata 3-1-es győzelmet aratott a címvédő Haladás VSE otthonában a férfi futsal NB I bajnoki döntőjének első összecsapásán.

2024. május. 18., 00:06
Férfi futsal NB I – Szombathelyen rajtol a férfi döntő

A története során először döntős ScoreGoal Kecskemét pénteken a címvédő Haladás otthonába látogat a férfi futsal NB I fináléjában, míg a harmadik helyért zajló párharc első összecsapásán a tavalyi ezüstérmes Berettyóújfalu a Nyíregyházát fogadja.

2024. május. 17., 09:17
Futsal: Ismét kupagyőztes a Haladás

A címvédő Haladás sorozatban harmadszorra hódította el a férfi futsal Magyar Kupát, miután vasárnap 3-0-ra felülmúlta a Veszprémet a budapesti Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

2024. május. 12., 19:56

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS